info: 091-578-6545

kamena kuća

Cijena obiteljske kuće do 400m2

Cijena izgradnje obiteljske kuće ovisi o vrsti materijala, vrsti konstrukcije, transportu na gradilištu , također tipu kuće, dali je prizemnica, katnica, kaskadno ili razvedena. Prizemne kuće u pravilu imaju najveću cijenu, jer im se obračunavaju svi zemljani radovi, temelji, krovište na malu površinu.

Kod kuće na kat svi navedeni radovi se obračunavaju na kompletnu površinu (prizemlje + kat ), tako da se umanjuje cijena bruto površine.

Najveće povećanje cijene po bruto površini je na kućama koji u svojim projektima sadrže a.b. podrum i tipu krovišta, jer se uvećavaju količine, armature, betona, iskopa , a krovište može biti jednostrano, dvostrano ili četverostrano,razvedeno na više razina, sa kućicama, a također ovisi i o vrsti i kvaliteti pokrova, crijep, profililirani limovi, šindra.

Svakako da kuća, koja imaja dosta armirano-betonskih radova imaju i nešto veću vrijednost radova i materijala, ali takve kuće su daleko kvalitetnije i otpornije na tektonske poremećaje, što uvelike povećava sigurnost same građevine, zato najviše pažnje se treba posvetiti armirano-betonskim radovima.

Uz marku betona ( C x/x XC x ), bitna je i armatura da je projektirana po zakonu o protupotresnoj gradnji.

Niski ROHBAU

gradnja od 100 – 160 €/m2, izvode se zemljani radovi, toplinske izolacije i građevinski radovi, ali bez pregradnih zidova. Svakako da kuća koja imaja dosta armirano-betonskih radova imaja i veće cijene, ali takvi objekti su daleko otporniji na tektonske poremećaje i kvalitetniji, što uvelike povećava sigurnost samog objekta.

ROHBAU

od 150 – 210 €/m² je najčešća zstupljena gradnja, izvode se zemljani radovi, toplinske izolacije, građevinski radovi, krovište i limarija.

Visoki ROHBAU

od 250 – 310 €/m², izvode se zemljani radovi, toplinske izolacije, građevinski radovi, krovište, limarija, fasaderski radovi, žbukanja, estrihi.

Ključ u ruke

od 480 – 600 €/m², izvode se kompletni radovi sa okolišem, tj. kompletan objekt za useljenje bez namještaja.

Ukoliko ste u fazi planiranja stambenog ili poslovnog prostora i potrebna Vam je stručna pomoć, kontaktirajte nas putem telefona ili kontakt obrasca